De omgeving

 

Ons vakantiehuis ligt in het buurtschap Lakene, dicht bij Sörby. Het huis is rustig gelegen met een ruime en zonnige tuin. Aan de achterzijde grenst de tuin aan het bos, aan de voorzijde aan weilanden. Op loopafstand ligt het Lakenesjon waar je kunt zwemmen, varen en vissen. Op ongeveer 10 minuten rijden met de auto bevindt zich een zwemplek/strandje dat vanwege het ondiepe water geschikt is voor kleine kinderen.

Het landschap is heuvelachtig en bestaat uit landelijk gebied, bos, meren en ruige rotspartijen. In de omgeving zijn diverse tochten te maken (wandelen, fietsen, varen of met de auto) om te genieten van het landschap en de natuur. Informatie hierover is in het huis aanwezig en/of bij Tourist info in Hagfors of Ekshärad te verkrijgen (zie ook activiteiten).

De dichtstbijzijnde supermarkt (en tankstation) bevindt zich in Råda, op circa 10 minuten rijden. Hier kun je de dagelijkse boodschappen doen. Voor een grotere supermarkt of meer winkels zijn de dichtstbijzijnde plaatsen Hagfors en Ekshärad beide op circa 25 minuten rijden. In Hagfors bevinden zich ook een apotheek, banketbakker (met lunchroom), slijterij, bank, postkantoor, snackbar, etc. Voor een groter winkelaanbod kun je bijvoorbeeld terecht in het gezellige Sunne op circa 40 minuten rijden.

In Råda, Sunne en Torsby zijn voor de golfers schitterende golfterreinen te vinden. In de winter zijn er in onder meer in Råda en Hagfors verlichte loipes uitgezet voor het langlaufen en kunt u skien in Sunne, Branàs, of in de gehele jaar geopende skitunnel in Torsby. Daarnaast zijn er diverse musea te bezoeken. Informatie hierover is in het huis aanwezig, te verkrijgen bij de Tourist info in Hagfors of Ekshärad, of te lezen via de links onder activiteiten.